Jdi na obsah Jdi na menu
 


B turnaj dorostenek v Duchcově

 

Den po vánočních svátcích se sjelo do Duchcova 22 hráček z celé republiky. Konal se zde tenisový turnaj dorostenek kategorie B.
Všechny přihlášené dívky se prezentovaly a tak práce ředitelky turnaje Dominiky Přibylové byla o to snažší.
Do semifinále se probojovaly první nasazená Tereza Janatová (TK Liberec) se sedmou nasazenou Klárou Přibylovou z domácího klubu. Klára ve čtvrtfinále porazila Andreu Havlínovou (TC Hradec Králové) 6:0 a 6:3. Bohužel v semifinále nezopakovala výkon a prohrála 4:6 a 1:6. V druhém semifinále se potkaly Sára Bursová (LTC Modřany 2005) a čtvrtá nasazená Nikola Kohoutová (I.ČLTK Praha). Nikola Kohoutová nedala své soupeřce nejmenší šanci a s přehledem si pohlídala postup do finále výsledkem 6:0 a 6:2. Finále bylo jasnou záležitostí bez chyb hrající Nikoly Kohoutové, která dominovala téměř ve všech herních situacích.
Čtyřhry přinesly celou řadu hezkých zápasů a opět utekl domácí Kláře Přibylové postup do finále. Teď to bylo o pověstný chloupek. Spolu se svou deblovou partnerkou Adélou Vavřičkovou (LTC Panorama Teplice) prohrály v rozhodujícím supertaibreaku 0:6,7:6(4) a 8:10 s vítězkou dvouhry Kohoutovou a Havlínovou. Finále rozhodly pro sebe první nasazení Janatová, Bursová výsledkem 7:6(4) a 6:0.
Celý turnaj probíhal v klidné povánoční atmosféře a až na dva sporné míče v celém turnaji neměl vrchní rozhodčí žádnou práci. Poděkování patří všem účastníkům turnaje.

výsledky : http://www.cztenis.cz/turnaj/406019/sezona/Z1112/vysledky