Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspěch duchcovských tenistů

Minulý víkend se vydařil, Honza pleva vybojoval postup na mistrovství ČR v mladších žácích a Klára Přibylová postoupila do semifinále "B"turnaje žen.

Honza nastupoval do Oblastních přeborů jako pátý nasazený hráč. ve čtvrtfinále porazil druhého nasazeného Tomáše Janise ve třech setech. V semifinále nastupoval na Petra Podolana ze Severočeské tenisové. S Petrem Honza ještě neprohrál i když všechny zápasy byly více než vyrovnané. nakonec to dopadlo jak jsme si nepředstavovali. Honza prohrál ve třech setech a postup se zkomplikoval. Nakonec vše dopadlo dobře když honza o třetí postupové místo porazil hladce Lukáše Cypricha 6:2 a 6:3. Tak na MČR, které se hraje v Mělníku od 2.února budem držet palce. Honzo gratulujem!!!

Neztratil se ani druhý duchcovský zástupce Petr Kraus, který v prvním kole 6:1 a 7:5 porazil Petra Kollára (Viamont) a ve druhém prohrál s prvním nasazeným a vítězem turnaje Jiřím Lehečkou 6:1 a 6:0.

Ve stejném termínu se konal "béčkový" turnaj žen v Duchcově.

Do turnaje se přihlásilo 22 hráček z celé republiky. Z domácích to byly Lucie Reichertová, Pavlína Šimonová a Klára Přibylová v barvách Realsportu Nymburk. Lucie odehrála slušný zápas, který nelze hodnotit podle výsledku. ten neodpovídá předvedené hře. Prohrála se Sárou Bursovou 0:6 a 1:6.

Pavlína Šimonová v prvním kole porazila děčínskou Kateřinu Salajkovou po velkém boji ve třech setech a dokázala všem, že tenis hrát umí . VE druhém kole si zahrála s první nasazenou a vítězkou silně obsazeného předchozího "áčkového" turnaje žen v Liberci. I tento zápas ukázal, že Pavlína má předpoklady hrát tenis na hodně slušné úrovni. Předvedená hra i výsledek s Karolínou Stuchlou to dokázal.

Největší úspěch se podařil Kláře Přibylové, která se probojovala přes Gabrielu Hrochovou (Ústí n/L) 6:1,6:0. Třetí nasazenou Karolínu Čechovou (Severočeská tenisová) 7:5,0:6,6:2 a Dagmar Dudlákovou (TCG Karlovy Vary) 6:1 skreč pro zranění zápěstí do semifinále turnaje. V něm nastoupila proti druhé nasazené Lence Brůchové z Mladé Boleslavi. Tento zápas bude Kláru asi chvilku mrzet. Sehrála více než vyrovnaný první set, když až d teibreaku byla lepší ale zkušeně hrájící Brůchová teibreak vyhrála a Klára už nenašla síly zápas otočit.

Finále turnaje bylo jasnou záležitostí Karolíny Stuchlé, které pomalejší hra Brůchové vyhovovala a připsala si tak další turnajové vítězství.

více na: http://www.cztenis.cz/turnaj/206012/sezona/Z1213/vysledky